1. Home
  2.  » 
  3. Novinky a události
  4.  » Zřízení nových bankovních účtů AA

Zřízení nových bankovních účtů AA

15. 6. 2018

Rádi bychom Vás informovali o vytvoření nových účtů našeho společenství.

Byly zřízeny na základě schválení Rady důvěrníků a mají za cíl jednak přispět k zachování anonymity našich členů a jednak zpřehlednit některé toky peněz.

7. tradice – netransparentní účet 2501217784/2010
Sjezd či konference AA – netransparentní účet 2101217793/2010
Literatura AA – transparentní účet: 2201277697/2010

Jde o to, aby běžní členové mohli přispívat na tyto nové účty bez obav ze zveřejnění svého jména na transparentním účtu, na který může nahlédnout kdokoliv, kdo si účet vyhledá. Pokladníci pak v určitých intervalech dle potřeby zajistí převod na hlavní účet společenství, ze kterého se budou dále hradit veškeré závazky společenství AA v ČR. Platí ovšem, že na všech účtech mohou operace provádět pouze pokladníci.

 

2 Komentáře(ů)

  1. Milan

    Dobrý den,
    jsem pokladník skupiny AA „Našli jsme se“ z Písku. Rád bych poslal na účet nějaké peníze. Přečetl jsem si, že to může udělat pouze pokladník. Tím jsem již dva roky, ale pokud si vzpomínám, nikam na centrálu jsem nepsal, že jsem pokladník. Tak se chci zeptat, jakým způsobem peníze odeslat?

    Děkuji za odpověď Milan

    Odpovědět
    • Michal S

      Ahoj Milane,
      Nevím jestli Vám už někdo odpověděl, sám píšu dost opožděně 🙂
      Osobně to chápu tak, že peníze za skupinu by měl poslat pokladník, aby je neposílal kde kdo a pokladník by tak měl učinit vždy z pověření oné skupiny (jejího pracovního mítinku).
      Nicméně na celostátní účet může přispět kdokoliv, nikde není třeba hlásit, zda jsem nebo ne pokladníkem, to je spíše pro bezpečnost na skupině.
      Snad je to srozumitelné 🙂
      Hezký den,
      Michal, alkoholik

      Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *